Samenwerking PLM Xpert en Instituut voor Engineering en Applied Science

06/01/2021

PLM Xpert en Hogeschool Rotterdam bereiden de Automotive Engineers van toekomst voor op Industry 4.0.

automotive-engineers

PLM Xpert en Hogeschool Rotterdam zijn een samenwerking aangegaan om de EAS-studenten voor te bereiden op de Industry 4.0. Het Instituut voor Engineering en Applied Science (EAS) biedt onderwijs dat aansluit op relevante maatschappelijke ontwikkelingen. De ontwikkelingen binnen Industry 4.0 en het gebruik van Product Lifecycle Management software zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. PLM Xpert verzorgt binnen deze samenwerking gastcolleges over Product Lifecycle Management (PLM).
PLM wordt in deze gastcolleges gepositioneerd in het licht van actuele thema’s binnen de Automotive Opleiding. Het eerste gastcollege vond plaats op vrijdag 17 december 2020 en had raakvlakken met o.a. FMEA en de Value Chain (Porter) voor 1e jaars studenten. Door de PLM materie te behandelen in de context van relevante thema’s uit de opleiding krijgen de studenten een goed en praktisch beeld van wat PLM voor een Automotive Engineer van de toekomst zal gaan in houden.
In 2021 staat er een tweede gastcollege gepland voor de 2e jaars studenten. Ook daar zal weer de relatie gelegd worden met actuele thema’s binnen de opleiding.

PLM Xpert is blij met de samenwerking met Hogeschool Rotterdam en is er trots op om PLM kennis en -kunde te mogen delen met de ingenieurs van morgen!

Instituut voor Engineering en Applied Science-EAS is een relevante speler als het gaat om hoger techniekonderwijs. Ruim 1900 gemotiveerde bachelorstudenten werken met innovatieve en frisse blik aan technische ontwerpen en oplossingen.

Heeft u vragen, wilt u advies of meer informatie over PRO.FILE?

Neem contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst,

Met onze succesvolle aanpak zorgen wij voor het optimale rendement van PRO.FILE bij haar klanten. Met meer dan 100.000 werkplekken behoort PRO.FILE inmiddels tot de toonaangevende DMS/PLM systemen in het MKB en groter Middenbedrijf.

Contact