Kuyer Metaal koploper digitalisering Metaalbewerking

30/06/2021
  • Gebruikers Nieuws
  • LinkedIn
  • In De Magazines
  • Knowledge

Als high-end metaalbewerkingsbedrijf voor de machinebouw en industrie zet Kuyer in op digitalisatie.

De verhalen over automatisering en digitalisering in de maakindustrie hebben vaak betrekking op machinebouwers, die engineering als kerncompetentie voeren. Maar ook metaalbewerkers, met de focus op productie, staan niet stil.

Kuyer Metaal in Nijkerk een voorloper. Als high-end metaalbewerkingsbedrijf voor de machinebouw en industrie zet Kuyer in op co-makership en langdurige relaties met opdrachtgevers. Die vragen, naast productkwaliteit, om ketensamenwerking en leverbetrouwbaarheid. Alle reden voor Kuyer om eerder al een cloudgebaseerd ERP-systeem van Exact in gebruik te nemen en nu eerste stappen te zetten met automatisering van de engineering en het machinepark. Kuyer ging in zee met PLM Xpert voor het PDM-systeem PRO.FILE als single source of truth en PROOM als samenwerkingsplatform. Daarnaast gaat het bedrijf werken met TruTops Boost, geleverd door Trumpf Nederland, voor de aansturing van de laser- en buigmachines

PRO.FILE is de oplossing voor het beheren, beheersen en integreren van productgegevens en documenten gedurende de complete levenscyclus van een product en PROOM is een cloudgebaseerd uitwisselplatform, waarmee Kuyer de tekeningen die klanten sturen kan verwerken. Het is een laagdrempelig en gestructureerd alternatief voor mailen. PROOM biedt een project room waar ketenpartners samen aan dezelfde data kunnen werken.

Nog een voordeel van PRO.FILE is dat het multi-CAD is, dat wil zeggen bestanden van uiteenlopende tekenpakketten kan verwerken. PRO.FILE kan omgaan met verschillende configuraties, wat betreft de eigenschappen en metadata van tekeningen. Die zijn tot op zekere hoogte gestandaardiseerd, maar als een klant in de configuratie specifieke velden gebruikt dan kan PRO.FILE die verwerken en ook doorsturen naar Exact. Wij hebben een bewezen integratie met Exact.’

De breedte en flexibiliteit in het verwerken van bestanden en het aanmaken van configuraties was voor Kuyer een doorslaggevende reden om te kiezen voor PLM Xpert. De implementatie en de vertaalslag van de oude naar de nieuwe werkwijze bij Kuyer is in volle gang. Werknemers zijn getraind in het werken met PROOM en PRO.FILE, waaronder het aanmaken van nieuwe configuraties.

Willem Ligtermoet, directeur van Kuyer Metaal: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder met digitalisering. Mijn droom is volledig papierloos te gaan werken.’
Bron: LINK Magazine- 2021

Kuyer Metaal (anno 1971) is een middelgroot metaalbewerkingsbedrijf met 80 fulltime medewerkers in dienst en een vloeroppervlak van circa 8.000 m². Kuyer Metaal levert parts en machines in afmetingen van 10 tot 60000 mm, op aanvraag van de klant en in seriegroottes vanaf 1 en kleine seriegroottes tot enkele honderden of duizenden stuks. Als high-end metaalbewerkingsbedrijf, sterk in maatwerk en complexe bewerkingen, is Kuyer Metaal actief in Nederland, Duitsland en België.

Inhoudelijk over PRO.FILE:

Meer informatie over PRO.FILE ?

Maak uitgebreid kennis op de PRO.FILE PLM website

PRO.FILE is dé PDM-/DMS-oplossing voor het beheren, beheersen en integreren van productgegevens en documenten gedurende de complete levenscyclus van een product (PLM)

Meer over PRO.FILE