J&B grijpers grijpt naar PRO.FILE voor sluitend revisiebeheer

08/04/2014
  • Product Nieuws

April 2014 heeft J&B grijpers voor de invoering van PRO.FILE als Product Data Management oplossing gekozen. Op basis van een demonstratie gericht op de producten en processen van J&B Grijpers gevolgd door een bezoek aan een vergelijkbaar bedrijf was het voor directeur Edgar Joustra duidelijk dat PRO.FILE bij uitstek de behoefte aan een robuust PDM systeem kon invullen.

Kennis en complexiteit

Op het moment dat in het najaar van 2013 een nieuwe medewerker de afdeling engineering van J&B Grijpers kwam versterken, werd duidelijk hoe lastig het was geworden om de kennis en complexiteit van de producten over te dragen. Het vinden van de juiste 3D CAD modellen in de juiste revisie stand was met de groei van het aantal orders en producten zelfs voor de ervaren engineers topsport geworden.

J&B Grijpers B.V. gevestigd in Utrecht, is een internationaal opererend bedrijf dat zich voornamelijk bezig houdt met het ontwikkelen, produceren en reviseren van hydraulische, twee of vierdraads overslag en baggergrijpers. J&B Grijpers ontwerpt de grijpers 3-dimensionaal en worden op sterkte met FEM doorgerekend. Dit betekent dat er klant specifieke eisen doorgevoerd kunnen worden in een ontwerp en het productie proces.

jb-grijper