IHI Hauzer winnaar Best Customer Award 2016

30/11/2016
  • Gebruikers Nieuws

Woensdagavond 30 november 2016 organiseerde LINK magazine wederom de jaarlijkse Dutch Industrial Supplier en Customer Awards. Tijdens de spannende finale zag PLM Xpert haar klant, IHI Hauzer Techno Coating de Customer Award winnen. Chief Operating Officer, Rik Smabers van IHI Hauzer Techno Coating was even overrompeld. “Voor de eerste keer genomineerd en dan meteen winnen. Een enorme verrassing en een grote eer.” PLM Xpert is er trots op dit mooie maakindustrie bedrijf als klant te mogen bedienen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de PRO.FILE implementatie bij Hauzer om in januari 2017 live te gaan met PLM.

disca16-hauzer-award

In de categorie Best Customer beoordelen toeleveranciers hun klanten op vijftien verschillende punten waaronder openheid over de kostprijsopbouw en forecast, communicatie en de ruimte die er is voor het inzetten van het eigen specialisme. 38 OEM’ers haalden na een eerste schifting de tweede ronde waarna vijf finalisten overbleven.

Er ware 174 uitbesteders genomineerd. De Finalisten 2016: Additive Industries, Nedap Groenlo, Repak Emmen, Bronkhorst en IHI Hauzer.

De beste jurybeoordelingen kregen IHI Hauzer en Additive Industries, de winnaar van vorig jaar. Na twee live pitches door nominerende toeleveranciers viel de keuze van het publiek op IHI Hauzer.

Jury over IHI Hauzer

De jury onder leiding van John Blankendaal (Brainport Industries) over de winnaar: “Als fabrikant van coatingapparatuur voor onder andere de automotive moet Hauzer snel kunnen reageren op trends en sturen op doorlooptijd. Daartoe is uitbesteed werk ondergebracht bij Nederlandse toeleveranciers die alle ruimte krijgen zich te bewijzen. Hauzer staat open voor voorstellen en re-engineering van verschillende modules. Het resultaat is een zeer efficiënt productieproces en een verkorting van de doorlooptijd van 20 naar 8 weken. Wederzijds vertrouwen ligt aan de basis van de samenwerking.”

IHI Hauzer Techno Coating

Hauzer Techno Coating ontwikkelt en produceert machines en technologie voor het aanbrengen van coatings. Het bedrijf werd opgericht in 1983 in Venlo als familiebedrijf, is sinds 2008 onderdeel van de Japanse IHI Group en opereert wereldwijd. Hauzer levert technologie voor zowel decoratieve als industriële doeleinden. De verschillende coatings op metaal of plastic dienen bijvoorbeeld als bescherming tegen weersinvloeden. Verder worden coatings aangebracht op componenten in motoren en machines om de levensduur te verlengen en slijtage en wrijving te verminderen.
Momenteel werken in Venlo 120 mensen van wie bijna de helft in ontwikkeling en research. Het overgrote deel van de omzet haalt Hauzer buiten Nederland, onder meer via vier competence centers in Spanje, China en Japan. Tot de brede klantenkring behoren producenten van sanitair, auto’s, juwelen, elektronica, instrumenten.
Hauzer won in 2008 de Limburg Export Award.