IHI Hauzer bouwt met PLM Xpert aan één ERP-PLM-systeem

26/06/2017
  • Gebruikers Nieuws
  • In de Magazines

[artikel: LINK Magazine nr. 3 - juni 2017] Het was wel veel, maar daardoor hoefde bij IHI Hauzer maar één keer alles overhoop. Het gelijktijdig implementeren van een ERP- en een PLM-systeem kostte veel hoofdbrekens en vergde meer tijd dan verwacht, maar bleef onder controle. Inmiddels zijn alle basisfuncties overgezet en geïntegreerd. Dé aanleiding voor de hele operatie was de internationalisering van IHI Hauzer. De fabrikant vanvapour deposition coatingmachines voor onder meer de automotive en de toolindustrie heeft tegenwoordig, behalve in Venlo, ook vestigingen in China,Japan en Spanje. ‘Ons ERP-systeem – Acto – kon alleen de Nederlandse taal verwerken en alleen uit de voeten met het Nederlandse fiscale systeem’, schetst coo Rik Smabers de uitgangssituatie in 2014. ‘Als we toch bezig waren, wilden we ook een systeem waarmee we onze business- processen zouden kunnen stroomlijnen.' Gekozen is voor PLM-systeem PRO.FILE.

foto-hbo-smabers-horstink-2017-ihi-hauzer

Lees het gehele PLM-in-de-praktijkverhaal van IHI Hauzer in LINK Magazine nr 3-juni 2017

Over IHI Hauzer Techno Coating:

Hauzer Techno Coating ontwikkelt en produceert machines en technologie voor het aanbrengen van coatings. Het bedrijf werd opgericht in 1983 in Venlo als familiebedrijf, is sinds 2008 onderdeel van de Japanse IHI Group en opereert wereldwijd. Hauzer levert technologie voor zowel decoratieve als industriële doeleinden. De verschillende coatings op metaal of plastic dienen bijvoorbeeld als bescherming tegen weersinvloeden. Verder worden coatings aangebracht op componenten in motoren en machines om de levensduur te verlengen en slijtage en wrijving te verminderen.
Momenteel werken in Venlo 120 mensen van wie bijna de helft in ontwikkeling en research. Het overgrote deel van de omzet haalt Hauzer buiten Nederland, onder meer via vier competence centers in Spanje, China en Japan. Tot de brede klantenkring behoren producenten van sanitair, auto’s, juwelen, elektronica, instrumenten.
Hauzer won in 2008 de Limburg Export Award.