Geslaagd PLM Xpert User Event 2014

17/06/2014
  • Bedrijfsnieuws

Op 5 juni 2014 organiseerde PLM Xpert een goed bezochte dag voor relaties op een passende en inspirerende locatie: het Aviodrome te Lelystad. Het thema en rode draad deze dag; ‘Are you ready for take-off – van PDM naar PLM’. Klanten en PRO.FILE gebruikers konden gedurende deze dag verschillende presentaties volgen waarin de laatste ontwikkelingen en innovaties binnen de PRO.FILE PLM suite werden toegelicht en getoond. Het geheel werd omlijst met een museum tour en een hapje en drankje tijdens lunch en afsluitend diner in de officiers mess.

De PLM Xpert crew verwelkomde de gasten in het Schiphol 1928 gebouw voor de take-off naar een interessante dag.

Samen met collega’s van PROCAD heeft PLM Xpert op deze dag haar klanten ideeën aangereikt om met PRO.FILE stappen te zetten naar meer efficiëntie binnen de organisatie, door de stap van PDM naar PLM te maken. In economisch lastige tijden is het belangrijk voor een organisatie om snel te kunnen inspelen op een veranderende vraag uit de markt en te beschikken over een efficiënt ontwikkeling en productie proces. De noodzaak om als organisatie hierop in te spelen werd in de keynote, met de presentatie over de gevolgen van de vierde industriële revolutie, eens te meer duidelijk.

schiphol-1928-gebouw-klein

Processen beheersen en naadloze communicatie

Het antwoord op de uitdagingen in de huidige industriële wereld volgden in de middag. Op hoog niveau geïntegreerde processen en informatie uit verschillende systemen is het antwoord op toenemende complexiteit, ketenintegratie en globalisering.

Met de onderwerpen van de vervolgsessies kon men zelf de aanvliegroute van PDM naar PLM voor de eigen organisatie uitstippelen.

foto-klantendag-3

Premiere PRO.FILE 8.5

Vanuit de Business-Class zagen de aanwezigen de premiere van PRO.FILE, versie 8.5. Innovaties en veel klant gedreven functionele ontwikkelingen werden met enthousiasme ontvangen. Een in oog springende vernieuwing is het gebruiker scherm, dat vanaf nu de 'Cockpit' wordt genoemd. De vergelijking met de cockpit van een vliegtuig gaat dan ook op. De Cockpit brengt alle relevante informatie samen en presenteerd dit in een oogopslag. De Cockpit kan dan per gebruikersgroep weer heel verschillend zijn afhankelijk van de behoefte aan informatie. Een projectleider heeft behoefte aan andere informatie dan zijn collega's van engineering.

cockpit-profile

Break-out sessies

In break-out sessies kon er een keuze gemaakt worden om een management track of een technical track te volgen. Zo kon er gekozen worden voor de sessie over het accelereren en excelleren met processen, het plannen, sturen en monitoren van projecten en het werken met samengestelde documenten met Office VSTO integratie. Ook de nieuwe mogelijkheden door gebruik te maken van PRO.FILE Taxonomie bij het archiveren en de classificatie van e-mails was voor veel gebruikers een bruikbare toevoeging aan de bestaande PRO.FILE e-mail integratie.

foto-klantendag-5

Gebruiker presentatie Sauter Building Controls

Als deelnemer aan het User Event, was de heer Fred Slop, Operations Manager bij Sauter Building Controls Nederland B.V., bereid gevonden een presentatie te verzorgen over de invoering en inzet van PRO.FILE bij Sauter Building Controls. Vooral de manier waarop Sauter het beheer van assets en projecten combineert in PRO.FILE samen met de versionering, controle en distributie van haar eigen technische software voor gebouwbeheer systemen, inspireerde de toehoorders.

Afsluiting met diner en departures

De dag eindigde in the Officiers Mess waarbij een ieder tijdens een smakelijk dinerbuffet onderling verder kon bijpraten en ervaringen kon delen.

Heeft u dit event gemist maar wilt u wel meer weten over de laatste ontwikkelingen in PRO.FILE? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij informeren u graag!

foto-klantendag-7