Boschman Technologies standaardiseert productmanagement

21/05/2021
  • Gebruikers Nieuws
  • LinkedIn
  • In De Magazines
  • Knowledge

PRO.FILE productdatamanagement verbetert de vindbaarheid van data, ondersteunt standaardisatie in engineering, verbetert de voorspelbaarheid van productie en staat bovendien in dienst van de eigen service.

Boschman en PLM Xpert standaardiseren productmanagement

De gestage groei van Boschman Advanced Packaging Technology vroeg om professionalisering van het productdatamanagement. Samen met PLM Xpert implementeerde Boschman daarvoor PRO.FILE.
Databeheer gebeurde bij Boschman nog traditioneel in mappen, met weinig hergebruik. Het was elk project weer opnieuw beginnen, met als gevolg een wildgroei aan data. Daarom is eerst in een awareness- sessie op hoofdlijnen ERP en PDM uit elkaar getrokken: wat doet wat en hoe is dat complementair aan elkaar?

Belangrijk voor Boschman was dat PRO.FILE de ambitie ondersteunde om van engineering-to-order naar configure-to-order te gaan. Boschman heeft inmiddels meer standaardisatie in het portfolio, heeft de doorlooptijd van engineering verkort, heeft de kostprijzen omlaag gebracht en heeft de betrouwbaarheid, ondanks de groei, toe laten nemen, zowel in kwaliteit als in leverbetrouwbaarheid.
Bron: LINK Magazine- 2021

Boschman legt zich toe op het verpakken (‘molding’) van halfgeleiderchips, met
een matrijs in een pers. Het bedrijf, dat begon als matrijzenmaker, bouwt complete molding- en sintering-equipment, verzorgt R&D in co-creatie met klanten en voert kleinschalige productie van prototypes en eerste series uit.
In Duiven (zeventig medewerkers, van wie bijna twintig in r&d en engineering) heeft Boschman een competence center, vanuit de vestiging in Singapore richt het zich op detailengineering en productie.

Inhoudelijk over PRO.FILE:

Meer informatie over PRO.FILE ?

Maak uitgebreid kennis op de PRO.FILE PLM website

PRO.FILE is dé PDM-/DMS-oplossing voor het beheren, beheersen en integreren van productgegevens en documenten gedurende de complete levenscyclus van een product (PLM)

Meer over PRO.FILE